Rachel banánkenyere
Nigelláé nem aratott nagy sikert nálam, ha emlékeztek rá, úgyhogy most a másik kedvencemhez, Rachel Allenhez fordultam banánkenyérügyben. Megint kimaradt pár könyves kedd, de most jöjjön egy új :) A recept a Bake-ből van, ezúttal nem kellett a mértékegységváltással sem szórakozni, mert ezt a könyvben megtették helyettem.
Hozzávalók, 1 püspökkenyér formához:
- 10 dkg aszalt áfonya - nekem ez jobban bejön, mint a mazsola
- 75 ml rum
- 25 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1 púpozott teáskanál sütőpor
- 15 dkg barna cukor - a receptben rendes cukor volt
- 10 dkg puha vaj
- 5 dkg összevágott paradió - vagy rendes dió
- 2 tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 lime reszelt héja - az eredetiben narancs
- 4 kis banán
- 5 dkg aranymazsola - az eredetiben kandírozott cseresznye
Egy kivajazott püspökkenyérformában oszlassuk el a tésztát, 180 fokos sütőben pedig süssük kb. 1 órát.
Megjegyzések