Reni medvehagymás pogácsája
Túlzások nélkül állíthatom, hogy Reni nevét arannyal fogom felírni a konyhám falára, ha egyszer lesz saját :) Szoktam én is sütni tejfölös pogácsát, na de ilyen finom még soha nem lett. Amikor először kifordítottam az üstből kelesztés után és megláttam azokat a hatalmas légbuborékokat a tésztában... Na, ott már lehetett sejteni, hogy ez bizony jóóóóó. És csak utána jött a hajtogatás...
Nekem nem sikerült olyan szépen felvágni, de majd talán legközelebb :)
Ha a kétszeresére nőtt, akkor kinyújtom, összehajtom egyszer majd még egyszer, és hagyom 30 percig letakarva kelni. Ezt még egyszer megismétlem.
Ezután kinyújtom, felvágom, lekenem tojással, megszórom a reszelt sajttal és 180 fokos sütőben addig sütöm, amíg a teteje meg nem pirul egy kicsit. Ez kb. 15 perc alatt történt meg, nekem a 25 perc már sok volt.
Nekem nem sikerült olyan szépen felvágni, de majd talán legközelebb :)
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 csokor medvehagyma, összevágva
- 25 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 2 kávéskanál só
- 1 evőkanál fehérborecet
- 2 tojás sárgája
- 1,5 dl tej
- + tojás a kenéshez
- reszelt sajt a tetejére
Ha a kétszeresére nőtt, akkor kinyújtom, összehajtom egyszer majd még egyszer, és hagyom 30 percig letakarva kelni. Ezt még egyszer megismétlem.
Ezután kinyújtom, felvágom, lekenem tojással, megszórom a reszelt sajttal és 180 fokos sütőben addig sütöm, amíg a teteje meg nem pirul egy kicsit. Ez kb. 15 perc alatt történt meg, nekem a 25 perc már sok volt.
Megjegyzések