Sütiszörny cupcake
Amikor megláttam Emőke és Bence BalhÉttermében ezt a cupcake-et, tudtam, hogy meg fogom én is csinálni, mert annyira jópofa :) Kicsit másmilyen lett, egyesek szerint inkább békára hasonlít az eredmény, de szerintem nagyon cukik lettek.
A muffin receptet megtartottam, annyit változott csupán, hogy került bele egy kis dió és aszalt gyümölcs is, a tetejére is elég híg lett így a folyékony festékkel a krém, de ha a tiétek esetleg kemény lenne, akkor mehet bele egy pici tejszín.
Hozzávalók, 12 sütiszörnyhöz:
A muffinhoz, a bögre 2,5 dl-t jelent:
- 2 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 1 bögre tej
- 1/2 bögre olaj
- 1 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 5 dkg paradió
- 5 dkg aszalt gyümölcs - vegyes egzotikus gyümölcs
- 5 cl rum
- 25 dkg mascarpone
- 3/4 tégely kék ételfesték - Szilas
- 3 púpozott evőkanál porcukor
A tetejére:
- 3 dkg kókuszreszelék
- 1/4 tégely kék ételfesték - Szilas
- 2 dkg marcipán
- 1 teáskanál kakaópor
- 6 db csokis keksz
Az aszalt gyümölcsöt beáztatjuk pár órára a rumba, a diót összevágjuk. A muffin tésztáját kikeverjük a többi összetevőből majd beleforgatjuk a gyümölcsöket és a diót. A sütőt 180 fokra melegítjük, a tésztát elosztjuk egy 12 lyukú muffintepsiben és kb. 25 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk rácson kihűlni.
A toppinghoz összekeverjük a hozzávalókat és tálalásig a hűtőbe tesszük.
A kókuszt összekeverjük a maradék ételfestékkel.
A marcipán kb. negyed részét összegyúrjuk a kakaóval, ez lesz a pupilla. Megformázzuk a szemeket, összesen 24 darabot.
A csokis kekszeket félbe törjük.
A kihűlt muffin tetejét megvágjuk, beledugjuk a kekszet, megkenjük a toppinggal, megszórjuk a kókusszal és ráhelyezzük a szemeket.
Megjegyzések
Bianka: köszi :))