Brokkoliszószos tészta
Ez a recept a Gyors Ételek című szakácskönyvemből van, és mit mondjak, tényleg nagyon gyors. Amíg a tészta fő, elkészül a szósz, és már lehet is tálalni. Szerintem viszont akkor a legfinomabb, ha a szószt összekeverjük a tésztával és egy kicsit hagyjuk így állni, hogy a tészta megszívja magát.
- 60 dkg brokkoli
- 2 szál újhagyma vagy 1 fej vöröshagyma
- 6 dl zöldségleves
- 1 evőkanál vaj
- 30 dkg tészta - most copfocska, az eredetiben széles metélt
- 10 dkg krémsajt - a fokhagymás a király szerintem
- 3+2 dkg reszelt cheddar - az eredetiben parmezán, de az most nem volt itthon
- bors
A tésztát tegyük fel lobogó sós vízben főni. Az újhagymát vágjuk apróra, izzasszuk meg egy kis vajban, majd mehet rá a brokkoli. Öntsük fel a zöldséglevessel és pároljuk puhára. Botmixerrel pépesítsük, keverjük bele a krémsajtot és a 3 dkg reszelt cheddart. A tészta is elkészült közben, szűrjük le és forgassuk össze a mártással. A maradék reszelt sajttal meghintve, kis borssal tálaljuk.
Megjegyzések