Eper-mangó lekvár
Idén nem vittem túlzásba az eperszezont, főleg azért, mert az epret, amit vettem, legnagyobbrészt azon melegében vagy natúr görög joghurtba keverve felfaltam :) Egy kis dzsemet azért mégiscsak készítettem, annyit csavarva a dolgon, hogy egy kis mangó is került az eper mellé. A lekvár a kenyérsütő gépemben készült, így aztán nem volt vele sok dolog, idén még a dzsemfixet is kihagytam.
A lekvárhoz kb. 30 dkg epret megmostam és szétnyomkodtam, hozzákevertem egy kisebb mangó felkockázott húsát, és hozzákevertem 15 dkg barnacukrot. A keveréket a "lekvár" programon betettem a kenyérsütő gép üstjébe, majd amikor elkészült, tiszta üvegekbe töltöttem, papírba csavartam és hagytam a ruhák között lassan kihűlni. 5 ilyen 100g-os üveg lett az eredmény.
Megjegyzések