Epres-túrós
Nem ez most nem a földieper, hanem az eperfa termése. Van a sarkon nálunk vagy öt bazinagy eperfa. A tulajdonosa szerintem már jó pár éve nem foglalkozik velük, folyamatosan csak potyognak le a bogyók az aszfaltra és rohad az egész... Úgyhogy ugyan kinek hiányozna az a fél kiló gyümölcs, amit leszedtem? :)
A sütinek jót tesz, ha hagyjátok állni egy éjszakát, hidegen van olyan jó, hogy a túró ellenére még nekem is ízlett.
- 2 csomag ( 2x250 gramm) babapiskóta
- 50 dkg túró
- 1 doboz (150 gramm) natúr krémsajt
- kb. 6 evőkanál cukor
- 50 dkg eper
Az eperből 30 dkg-ot leturmixolunk a cukorral. A túrót kikeverjük a sajtkrémmel és az eperrel. Nekem ennyi cukor bőven elég volt, aki édesszájúbb, nyugodtan tegyen még bele. A maradék eper felét a krémhez keverjük, a többit félre tesszük, hogy legyen a tetején díszítés. A piskótát és a túrókrémet tepsibe rétegezzük, majd hűtőben hagyjuk összeérni.
Megjegyzések
Bianka: hát igen, onnan tényleg nem lenne szerencsés.