Padlizsánkrém
Egy elszúrt muszakát leszámítva még soha nem foglalkoztam különösebben a padlizsánnal, pár napja viszont fillérekért volt a zöldséges pulton, úgyhogy gondoltam teszek egy próbát a padlizsánkrémmel. Lilla receptjét használtam, csupán annyi módosítással, hogy adtam hozzá egy kis hagymát meg petrezselymet is. Nem mondanám, hogy rossz lett, de nem hiszem, hogy ez lesz a kedvenc kencém :)
- 2 padlizsán
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál majonéz
- 1 szál újhagyma
- 1/2 csokor petrezselyem
- só
A padlizsánokat hosszában kettévágtam, vágott felével lefelé sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, hozzádobáltam héjastól a fokhagymát. A tepsi ment a sütőbe, 180 fokon kb. 45 perc kellett neki, hogy átsüljön. Hagytam kihűlni, majd kikapartam a belsejét, kinyomkodtam a levét, és összeturmixoltam a megtisztított sült fokhagymával és a többi hozzávalóval.
Megjegyzések