Ribizlis palacsinta
Már mutattam a múlt héten, hogy kaptunk egy nagy adag piros gyümölcsöt, a málnával és a cseresznyével nem is volt gond, a harmadik gyümölcs, na az kicsit kifogott rajtunk. Nem nagyon szeretem a ribizlit, de amikor nézegettem, hogy mihez is kezdjek vele, beugrott: aprócska, vastag, levegős palacsinták, ribizlivel. Nigella arab palacsinta receptjét használtam alapnak, nekem ez valahogy jobban ízlik, mint a hagyományos amerikai változat. A ribizlitől kap a palacsinta egy kis fanyar ízt, ez juharsziruppal remekül lehet ellensúlyozni :)
Hozzávalók, 20 kicsi palacsintához:
- 1 1/2 bögre liszt
- 1 evőkanál cukor
- 1 1/4 teáskanál sütőpor
- 1 csipet őrölt kardamom
- 3 evőkanál joghurt
- kb. 1/2 bögre tej
- 1 nagy tojás
- 1/4 bögre mogyoróolaj - ezt vajjal lehet helyettesíteni
- 10 dkg ribizli
A hozzávalókat - a ribizli kivételével - keverjük össze sima tésztává, majd forgassuk bele a ribizlit is. Kb. 30 percig hagyjuk állni, aztán adagonként süssük ki forró palacsintasütőben, de kicsi lángon! Akkor lehet fordítani, amikor a teteje buborékos lesz, és látszik, hogy az alja már átsült. Egy kis kupac kb. 2 evőkanálnyi tésztából lesz.
Megjegyzések