Ropogós csirkemell csíkok II.
Ettem volna valami fincsi ropogós csirkemellet, de az olajszag, na az nem hiányzik. Ez a verziója a korábbi egyik kedvencnek, nagyon betalált, a joghurttól pedig kap az egész egy kis savanykás ízt. Az olaj nélkül sütés ötlete innen van, de a fűszerezést kicsit megvariáltam. Önmagában is finom, salátával is, ráadásul tortillába tekerve remekül szállítható finomság.
Hozzávalók, 4 személyre:
- 2 egész csirkemellfilé
- 1 nagy doboz natúr joghurt
- 1 evőkanál provence-i fűszerkeverék
- só
- bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg kukoricapehely
- 1 evőkanál étolaj
A csirkemellet megmossuk, megszárítjuk, csíkokra vágjuk. A joghurtot megsózzuk, borsozzuk, belekeverjük a fűszerkeveréket, és bele reszeljük a fokhagymát. A csirkemell csíkokat beleforgatjuk a joghurtba és egy jól záródó edényben a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
A kukoricapelyhet apróra törjük, a joghurtos csirkemellet beleforgatjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Megkenjük az olajjal, majd mehet a sütőbe. Nekem előmelegített sütőben kb. 40 perc kellett ahhoz, hogy ropogósra süljön.
Megjegyzések
ehh nem bírom leadni a vizsgázós 1 kgot mert rámtört a zabálás (és nem dinnyét zabálok)
Makacsok ezek a kilók... De azért hajrá :)