Hawaii csirkemell II.
Volt már hawaii csirkemell a blogon, akkor a besameles "csőbensült" verzió került terítékre, de most mutatok egy olyat, ami egyrészt kevesebb pepecs, másrészt kevesebb kalória, de hasonlóan finom. Ez is egy olyan étel, amit még munka és jóga óra után este hazaesve is képes vagyok elkészíteni, mert annyira kevés vele a meló. Friss salátával meg egyenesen szuper.
Hozzávalók, 4 személyre:
- 2 egész csirkemellfilé
- só
- bors
- 1 evőkanál olaj
- 1 konzerv szeletelt ananász vagy 1 db friss ananász, szeletelve
- 4 szelet sonka - itt most épp feketeerdei
- 8 szelet sajt - most füstölt
A csirkemellet hosszában és széltében is ketté vágjuk, így kapunk 8 szeletet. Ezeket sózzuk, borsozzuk, majd óvatosan kiklopfoljuk. Az olajat felhevítjük egy serpenyőben - de ha extra diétásak akarunk lenni, akkor el is hagyhatjuk -, majd a szeleteket hirtelen megsütjük, hogy kapjanak egy kis színt. A husit tepsibe szedjük, majd kezdjük a pakolást: 1/2 szelet sonka, 1,5 karika ananász és 1 szelet sajt került egy-egy husira.
180 fokon kb. 20 perc kell neki, amíg a sajt pirosra nem sül.
Megjegyzések