Zöld hummusz
Aki már letöltötte a Kifőztük
augusztusi számát, az könnyedén találkozhatott ezzel a recepttel.
Mostanában nem sokat forgok a konyhában - köszönhetően egyrészt az új és
nagyon frankó menzánknak, másrészt pedig a mocskos dög molyoknak, akik
mindent felzabálnak -, viszont maradt itt a tarsolyomban pár recept, ami
már ugye ismerős, mert vendégszerepeltem vele, de ide még nem került
fel.
Az első ezek közül az a frankó kis
zöldborsó hummusz, amit elsősorban gyorsan meg lehet csinálni friss és
mélyfagyasztott borsóból is, másrészt klasszul lehet DNK kenyérrel
mártogatni.
Hozzávalók, 4 személyre:
- 50 dkg zöldborsó – friss vagy fagyasztott
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- só
- bors
- fokhagyma
- 1 evőkanál tahini (szezámkrém)*
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál citromlé
A zöldborsót feltesszük
a sós, szódabikarbónás vízben főni. A szódabikarbóna azért kell, hogy a
borsó megőrizze a színét. Ha megfőtt, összeturmixoljuk a többi hozzávalóval, a
főzővízzel tudjuk lazítani, ha esetleg nem elég kenhető. Tálaláskor
locsolhatunk a tetejére még egy kis olajat.
*ennek hiányában: 2 evőkanál szezámmag porrá darálva és
elkeverve egy teáskanál olajjal
Megjegyzések
Lilla: ha sikerült, mindenképpen postold :)
Bianka: köszi :)