Cukkinis tojáslepény
Még egy elmaradás. Komolyan mondom, nem is tudom, hogy mit csináltam az elmúlt két hónapban, hogy ennyire nem kerültek fel :))) Szóval, cukkinis tojásos lepény, háromszínű cukkinivel. Amikor a receptet írtam még nyár volt, és ha nyár, akkor ugye cukkiniszezon. Anyuéknak van kertje, ahol háromféle cukkinit termesztünk, de a hagyományos zöldből is ugyanolyan jó. Olyan darabokat válasszatok a boltban, amik elég kicsik, kb. 5 centiméter átmérőjűek, mert azok elég zsengék még, hogy ne kelljen őket előfőzni.
- 3 darab kicsi cukkini
- 3 nagy tojás
- 1 dl tejszín
- só
- bors
- 2 evőkanál reszelt sajt
- 1 evőkanál olaj
Egy tűzálló tálat vékonyan kiolajozunk. A cukkinit vékonyan felszeleteljük, majd elrendezzük a tűzálló tálban. Sózzuk, borsozzuk. A tojást felverjük, hozzáadjuk a tejszínt és a reszelt sajtot, majd az egészet a cukkinira öntjük. Én kerámiatálat használtam, ezt hideg sütőbe kell tenni, de ha fémet használsz, nyugodtan melegítsd elő a sütőt. 180 fokon kb. 35 perc alatt sült készre.
Megjegyzések