Gesztenyés csirkemell
A halloweeni vacsora utolsó receptje következik, holnaptól a reggelié a főszerep :) Idén az aszalt szilvás csirkemell mellé tekertem néhány gesztenyés darabot is. Nekem ízlett, bár, aki nem szereti az édes-sós kombinációt, nem biztos, hogy szeretni fogja.
- 2 egész csirkemellfilé
- 1 csomag ( 250 gramm) gesztenyemassza
- 6 szelet bacon
- só
- bors
- 1 dl almabor
A csirkemellet hosszába és széltében is ketté vágjuk, kiklopfoljuk, megtöltjük a gesztenyemasszával, betekerjük a baconbe és beletesszük egy tűzálló tálba. Sózzuk, borsozzuk, aláöntjük az almabort. Lefedve sütjük 20 percig, majd fedő nélkül addig, amíg pirosra nem sül a bacon.
Megjegyzések
Jól hangzik nagyon, és régóta keresek is valami hasonló, egyszerű gesztenyés-husis receptet. Viszont almabort garantáltan nem fogok hozzá tudni beszerezni, semmire sem használjuk, mit csinálnék a maradékkal 1 dl felhasználása után?
Ezért hát a nagy kérdés: van valami javaslatod az almabor helyett, vagy az adja meg az egész étel sava-borsát?
Köszi!
Szerintem almalével is jó lesz, vagy akár vízzel is, igazából csak a pároláshoz kell, hogy legyen alatta valami folyadék. :) Az alkohol úgyis elpárolog, az édeskés ízt meg az almalétől is megkapja.