Pottyantott skót palacsinta
Jöjjön most még egy Hugh receptjei közül, ne mondja senki, hogy nem használom az új szakácskönyvemet :) Ezek a pici palacsinták nagyon-nagyon hasonlítanak a szokásos amerikai palacsintámhoz, finom is, de az arab palacsintámat azért nem nyomja le.
Most banánt és mézet tettem rá, de gondolom más friss gyümölccsel is finom.
- 50 gramm olvasztott vaj
- 2 egész tojás
- 250 gramm liszt - Hugh tk. lisztet ír, én most fehérből csináltam
- 1 csipet sütőpor
- 25 gramm cukor
- 275 ml tej
A tetejére
- 1 banán, felkarikázva
- méz
A vajat megolvasztjuk abban a serpenyőben, amiben majd a palacsintákat akarjuk sütni. Ez egyébként tök jó ötlet, mert így nem kell külön vajazni majd a serpenyőt, és a vajhoz se kell még egy edényt összekoszolni. A tészta többi összetevőjét keverjük össze, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat.
A meleg serpenyőben kb. evőkanálnyi adagokban süssük ki, alacsony lángon. Akkor fordítsuk meg, amikor a tészta teteje buborékos lett.
Tálaláskor szeljünk rá banánt és csorgassuk rá a mézet.
Megjegyzések