Sütőtökös hercegnőburgonya
A halloweeni vacsoránk másik körete a hercegnőburgonya volt. Nem is tudom, hogy miért nem csináltam eddig, hiszen annyira egyszerű és látványos köret. Csak egy zacskó kell a formázáshoz, meg egy kicsi kézügyesség, semmi más.
A sütőtöktől kap az egész egy kis édeskés beütést, meg gyönyörű narancssárga színt, szerintem frankó volt.
- 1 kg krumpli
- só
- bors
- szerecsendió
- 1/8 sült sütőtök - egy nagy sütőtökből, ha kicsi, akkor mehet bele a negyede is
- 1 evőkanál vaj
- 2 tojás sárgája
- 1 nejlonzacskó a formázáshoz
A krumplit héjában főzzük meg, hámozzuk meg, törtjük össze, keverjük össze a vajjal, szerecsendióval, sóval, borssal és az áttört sütőtökkel. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük bele a tojás sárgáját. Töltsük bele a zacskóba, csípjük le a zacskó sarkát, majd nyomjunk kis rózsákat a sütőpapírral bélelt tepsibe.
180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a külseje meg nem szilárdul és kap egy kis színt, ez kb. 25 perc.
Megjegyzések