Sütőtökös káposztasaláta - VKF. 45.
A káposztasaláta halloweeni vacsoránk egyik körete volt, de szerintem önmagában is megállná a helyét, mert nagyon finom és harsogós ropogtatni való, így úgy gondoltam, hogy benevezek vele a soros VKF-re. A háziasszony ezúttal Zizi, a téma pedig a sütőtökös ételek, hús nélkül.
A sütőtök nyersen, reszelve kerül a salátába, kap tőle az egész egy finom édeskés zamatot, és még azok is simán belapátolják, akik sülve rá sem bírnak nézni a sütőtökre. Téli salátának tökéletes, ha ebédre adnám, akkor valami grillezett sajtot tudnék elképzelni mellé.
Hozzávalók, egy nagy tál salátához:
- 1 közepes fej fehér káposzta
- 2 közepes sárgarépa
- 1 nagy kanadai sütőtök negyede, vagy egy kicsi fele
Az öntethez:
- 3 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál majonéz
- só
- bors
- 2 teáskanál mustár
- 1 kávéskanál cukor
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál ecet
A zölségeket megpucoljuk, lereszeljük, az öntetet kikeverjük, majd összeforgatjuk a zöldségekkel. Kicsit kevésnek tűnik az öntet, de mivel csak ízesíteni szeretnénk, nem eláztatni, így elég lesz. Tegyük a hűtőbe egy éjszakára, hogy összeérjenek az ízek, tálalás előtt keverjük át még egyszer :)
Megjegyzések