Szódakenyér
Íme az utolsó reggeli témájú poszt, holnap jön egy csodás torta, utána pedig a decemberi téma. Ez a kenyér is Hugh szakácskönyvéből van, és kb. egy óra alatt készen is van, attól kezdve, hogy elkezdjük kimérni a hozzávalókat. Finom kenyér, lehet variálni mindenfélével, én most búzacsírát tettem bele.
- 25 dkg liszt + egy kicsi a szóráshoz
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál só
- 2 dl író
- esetleges ízesítés: most 1/4 bögre búzacsíra
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A lisztet, a sót és a szódabikarbónát és a búzacsírát alaposan keverjük le, majd dolgozzuk bele az írót. Elég ragacsos tésztát kell kapnunk, amit nem kell tökéletesre eldolgozni. A sütőpapírt lisztezzük meg, tegyük rá a bucit, igazítsuk kerekre, vágjuk be a tetejét keresztben, majd szórjuk meg liszttel. Mehet a sütőbe kb. 40-45 percre. Rácson hagyjuk kihűlni.
Megjegyzések