Marcipános, kukoricalisztes gofri
Ez a gofri, ha lehet, még finomabb, mint az eddigi verzió. Habos, könnyű, és remélem végre kedvezek azoknak is, akik nem ehetnek búzalisztet valamilyen okból. A kukoricaliszttől gyönyörű színe van a tésztának, bár egy kicsit folyékonyabb, mint a búzás, de a sütés utáni eredmény nagyon jó lesz. Az írót szerintem mostanában már sok helyen be lehet szerezni, de lehet joghurt+tej kombinációval vagy kefírrel is helyettesíteni.
Meggyel és tejszínhabbal isteni finom.
- 1 bögre kukoricaliszt
- 1 bögre író
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 tojás
- 1 csapott teáskanál cukor
- 1 kupak vanília kivonat
- 2,5 dkg olvasztott vaj
- 1/4 bögre darabokra vágott marcipán
A tészta összetevőit a marcipán kivételével keverjük alaposan el, majd forgassuk bele a marcipánt. Meleg gofrisütőben süssük ki, olyan 3 evőkanálnyi egy négyzetre elegendő tészta.
Megjegyzések