Mendiant
Ezek a kis édességek annyira aranyosak, hogy amikor először megláttam őket Joanne Harris szakácskönyvében, tudtam, hogy előbb-utóbb sorra kerülnek. Nagyon egyszerű elkészíteni, szerintem étcsokival a legszebb, a tejcsokinak nincs annyira szép színe.
A karácsonyi sütisdobozokba ebből is került, szerintem egészen jó ízkombinációk születtek :)
Hozzávalók, 16 darabhoz:
- 20 dkg csokoládé
- aszalt vagy kandírozott gyümölcsök - eper, sárgabarack, gyömbér - kb. 2 dkg összesen
- magok - pisztácia, makadám dió, pekán dió - kb. 2 dkg összesen
- narancshéj
A gyümölcsöket és a magokat vágjuk fel. A csokoládét vízfürdőben olvasszuk fel, majd adagoljuk ki. Egy kis halomhoz kb. egy teáskanálnyi csokoládé kell. Kenjük szét korong alakúra, majd mielőtt megdermedne, rendezzük el rajta az aszalt gyümölcsöt és a magokat ízlés szerint. Íme néhány jó kombináció.
Pekán dió - aszalt sárgabarack
Makadám dió - aszalt vörösáfonya
Pisztácia - narancshéj - kandírozott gyömbér
Kókuszchips - kandírozott eper
Megjegyzések