Nugátkrémes csokitorta
Egyik kedves barátomnak készült ez a torta. Aki szereti a keserű csokoládét és a mogyorót, az imádni fogja. Az elkészítésre érdemes rászánni egy éjszakát és egy délelőttöt, hogy a krém tökéletes legyen. A bonbont viszont csak a tálalás előtt tegyük a tortára, mert a karamell megolvad a krémtől.
A megadott receptből egy 18 cm-es és egy minitorta készült, de ez a mennyiség kell egy 26 cm-es tortaformához is. A receptet a Tina karácsonyi különszámában találtam.
A krémhez:
- 75 dkg tejszín
- 25 dkg étcsokoládé
- 20 dkg nugát
- 10 dkg törökmogyoró
A tésztához:
- 3 tojás
- 10 dkg cukor
- 7,5 dkg liszt
- 1,5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 2,5 dkg étkezési keményítő
A tetejére:
- 1 doboz Toffifee
- 2 evőkanál kakaópor
Először a krémet készítsük el, mert annak teljesen ki kell majd hűlnie. A tejszínt melegítsük fel, de ne forrjon, majd olvasszuk fel benne a nugátot és a csokoládét. A krémet hagyjuk hűlni, majd tegyük a hűtőbe.
A tésztához a tojást válasszuk szét, a fehérjét verjük kemény habbá, a sárgáját keverjük habosra a cukorral. A kakaót, lisztet, sütőport és keményítőt keverjük el, majd adjuk a sárgájához, végül pedig lazítsuk fel a tojás fehérjével. Kivajazott tortaformába öntjük, 175 fokos sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd vágjuk ketté.
A krémhez pirítsuk meg a mogyorót, törtjük össze; a tejszínes keveréket pedig verjük szinte keményre, majd forgassuk bele a mogyoródarabkákat. A krém 2/3 részével kenjük meg a piskóta egyik felét, majd tegyük rá a tetejét és kenjük rá a maradék krémet. Szórjuk meg a kakaóval és rendezzük el rajta a Toffifeet.
Megjegyzések
Köszönöm a receptet!