Céklás hummusz
A január témája úgy gondoltam, hogy a színpompás téli ételek lesznek. Ez a recept Hugh könyvéből van, aki szereti a céklát, annak bátran ajánlom. A kép sajnos már este készült, így a színei nem adják teljesen vissza a kence vibráló színét. Kenyérre kenve, tunkolgatva, szendvicsbe ajánlom.
- 5 dkg dió
- 2-3 kis fej cékla, összesen 20 dkg
- 1 teáskanál köménymag
- 2,5 dkg zsemlemorzsa
- 1 evőkanál tahini - szezámpaszta
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 1 citrom leve
- só
- bors
- egy evőkanál olívaolaj
A céklát főzzük puhára, hámozzuk meg, vágjuk kockákra. A diót pirítsuk illatosra, majd aprítsuk fel. A köménymagot törjük meg. Az előkészített hozzávalókat a többivel együtt tegyük turmixba és alaposan dolgozzuk el. Ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá egy kis vizet.
Megjegyzések