Tésztavarázs - felkészülni!
A múlt héten kaptam egy nagyon kedves levelet a T-Bálint Kiadótól. Arról érdeklődtek, hogy bemutatnám-e az olvasóimnak - azaz Nektek - pár sorban Michel Roux új könyvét. Természetesen igent mondtam a felkérésre, a könyv pedig ma meg is érkezett hozzám.
Az első benyomásom róla abszolút pozitív, gyönyörű könyv, szépek a képek, és ahogy beleolvastam, egészen biztató és követhető receptek vannak benne. Most annyira lelkes vagyok, hogy este már sütni is fogok belőle - egyelőre még titok, hogy mit -, és a blogszülinapi tortához is találtam már egy receptet benne.
Kis ízelítőnek íme a fülszöveg, receptekkel hamarosan jövök, a kiadónak pedig ezúton is köszönöm a megkeresést :)
"Csupa könnyen elsajátítható recept található ebben a nagyszerű
gyűjteményben amely minden klasszikus tésztareceptet a lehető
legegyszerűbben mutat be. A 3 Michelin csillaggal rendelkező csúcsséf,
Michel Roux tudása a klasszikus francia iskolában csiszolódott és több
mint 30 évnyi tapasztalattal és óriási gyakorlattal rendelkezik a
tésztakészítés terén.
Minden fejezet egy meghatározott tésztafélére épül és ennek az
alaptésztának az elkészítési technikáját lépésről lépésre mutatja be. Az
ezt követő receptek az alaptészta különböző felhasználási módozatainak a
lehetőségét ismertetik- édes és sós tésztaételek formájában egyaránt.
Lenyűgöző a szerző által felvonultatott klasszikus és modern, sós és
édes tészta receptek mennyisége és sokszínűsége.
Végig kitűnően illusztrált szakácskönyv, ami arra született, hogy vezető szerepet töltsön be a tésztakészítés világában."
Megjegyzések