MM azaz mandy müzlije
Ez a müzli a nagy tavaszi takarítás eredménye. Találtam ugyanis néhány magot és aszalt gyümölcsöt, mindegyikből már csak kicsi mennyiség volt, így gondoltam, összekeverem zabpehellyel és egy frankó müzli lesz az eredmény. A fenti a kisebb ikeás csatos üveg, kb. 4-5 reggelihez elég ez a mennyiség.
Viszont én nem úgy eszem, mint a normál gabonapelyheket, mert úgy ehetetlen. Na, jó, meg lehet enni, de annyira szárazgusztustalanlókaja jellege van nem finom úgy, ezért én inkább máshogy fogyasztom. Este a müzliből ki teszek a tálba kb. fél bögrényit, majd teszek hozzá annyi vizet vagy tejet, hogy éppen ellepje. Az egészet összekeverem, lefedem, majd estére megy a hűtőbe. Reggelre a müzli felszívja a nedvességet, ekkora adok hozzá még egy kis tejet vagy joghurtot, és bekanalazom.
- 1 és 1/2 bögre natúr, aprószemű zabpehely
- 1/4 bögre aszalt vörösáfonya
- 1/4 bögre összevágott kandírozott eper
- 1/4 bögre összevágott mandula
- 1/4 bögre kókuszpehely
Az egészet összekeverjük, üvegbe töltjük és kész.
Megjegyzések
Annyi az eltérés, hogy szigorúan vízbe (semmi tej!) áztatja a gabonapelyheket (3-4 ek), meg külön vízbe beáztat 10-15 dkg mazsolát vagy egyéb aszalványt, reggel összeönti, tesz bele még 2 ek citromlevet, összevágott mandulát vagy diót, egy kevés mézet, 2 ek mákot, egy fej almát vagy aktuális idénygyümölcsöt.
Isteni finom és egészséges!!!
Próbáld ki!
Fánika