Gesztenyés-zabos gofri
Egy újabb verzió gofrira, amit már jó ideje ki kellett volna posztolnom, úgyhogy most végre beteszem ide, hogy ne felejtődjön el. Az alap most is az írós gofri receptje, az ízesítés ezúttal gesztenye, a fehér liszt helyett pedig zabliszt került a tésztába. A külseje ugyanolyan ropogós, a gesztenyétől viszont egy kicsit nehezebb a tészta belseje.
Hozzávalók, 6 db gofrihoz:
A hozzávalókból tésztát keverünk, meleg gofrisütőben kisütjük, hűlni hagyjuk, elfalatozzuk :) Egy négyzethez kb. 3 evőkanál tészta fog kelleni.
Hozzávalók, 6 db gofrihoz:
- 1 bögre zabliszt
- 1 bögre író - joghurttal vagy kefírrel helyettesíthető
- 2,5 dkg olvasztott vaj
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál cukor
- 1 tojás
- 5 dkg gesztenyepüré
A hozzávalókból tésztát keverünk, meleg gofrisütőben kisütjük, hűlni hagyjuk, elfalatozzuk :) Egy négyzethez kb. 3 evőkanál tészta fog kelleni.
Megjegyzések