Epres-rebarbarás muffin
A nagy szünet és hallgatás után jöjjön egy egyszerű muffin recept, hétvégén pedig játszunk is egy kicsit, jó lesz? Az írós muffin recept még mindig jól működik, most rebarbarát és epret kevertem az alap tésztába. Az új helyen pedig végre jó a sütő, úgyhogy lehet, hogy hétvégén már a pavlovával is megpróbálkozom.
Hozzávalók, 18 darab muffinhoz:
- 1 bögre író* - 1 bögre=2,5 dl
- 1/4 bögre barna cukor
- 1/2 bögre olaj
- 2 tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 2 bögre liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 bögre eper, kockákra vágva
- 1 szép szál rebarbara, szeletelve
- 1 kávéskanál kardamom
Az eper és a rebarbara kivételével a hozzávalókból tésztát keverünk, ebbe beleforgatjuk a gyümölcsöt, majd az egészet kiadagoljuk papírral bélelt muffin tepsibe és kb. 20 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
*Az író kefirrel vagy joghurttal helyettesíthető.
Megjegyzések