Mángoldos frittata
Pár hete otthon voltam, úgyhogy most kicsit főztem :) Ez a frittata volt a hétfői reggelim, szerintem nagyon jó tavaszi-nyári reggeli. A mángold a kertből van - tavaly ültetett példányok élték túl a telet és már hatalmas leveleim vannak -, pár zsenge levelet válogatta a reggelihez. Mellé adtam egy kis bébispenót és bébirukkola salátát. Szilikonmuffinformában sütöttem meg őket, így nem kellett vaj a formához.
- 4 tojás
- 1 kis csokor zsenge mángold
- 2 szelet sajt vagy egy kis marék reszelt sajt
- só
- bors
- 1 kis marék bébispenót
- 1 kis marék bébirukkola
A mángoldot jól megmossuk, összevágjuk, belekeverjük a felvert tojásba, sózzuk, borsozzuk. A sajttal kibéleljük a szilikon muffinsütőt - vagy ha reszeltet használunk, akkor belekeverjük a tojásba -, majd elosztjuk a tojásos masszát a mélyedésekbe és 180 fokon pirosra sütjük. A spenóttal és a rukkolával tálaljuk.
Megjegyzések