Marcipános csiga
Hogy ne csak a kertes bejegyezésekkel legyen tele a blog, jöjjön egy kis elmaradás: a klasszik Ikeás csiga tésztája marcipánnal töltve. Nekem bejött, a maradék marcipánbevonót remekül el lehet benne tüntetni.
A tésztához:
- 4 g porélesztő
- 3,5 dl liszt
- 1 csipet só
- 1 kávéskanál őrölt kardamom
- 3 evőkanál cukor
- 1,25 dl tej
- 3,8 dkg vaj
A töltelékhez:
- 15 dkg marcipán
A tetejére:
- szeletelt mandula
A tésztát a kenyérsütőben összedolgoztattam és hagytam kelni, majd kinyújtottam a marcipánnal, feltekertem, szeleteltem, a tetejére pedig rászórtam a mandulát és hagytam még egyszer kelni. A sütőt előmelegítettem 250 fokra, betoltam a csigákat és mindössze 8 perc alatt el is készültek.
Megjegyzések