Marcipános csiga


Hogy ne csak a kertes bejegyezésekkel legyen tele a blog, jöjjön egy kis elmaradás: a klasszik Ikeás csiga tésztája marcipánnal töltve. Nekem bejött, a maradék marcipánbevonót remekül el lehet benne tüntetni. 

Hozzávalók, 2 tepsi csigához:
A tésztához:
  • 4 g porélesztő
  • 3,5 dl liszt
  • 1 csipet só
  • 1 kávéskanál őrölt kardamom
  • 3 evőkanál cukor
  • 1,25 dl tej
  • 3,8 dkg vaj
A töltelékhez:
  • 15 dkg marcipán
 
A tetejére:
  • szeletelt mandula
 
A tésztát a kenyérsütőben összedolgoztattam és hagytam kelni, majd kinyújtottam a marcipánnal, feltekertem, szeleteltem, a tetejére pedig rászórtam a mandulát és hagytam még egyszer kelni. A sütőt előmelegítettem 250 fokra, betoltam a csigákat és mindössze 8 perc alatt el is készültek. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések