Sült hagymás, zabos DNK
Kivételesen eszembe jutott szombaton, hogy bekeverjek egy adag tésztát lefekvés előtt, úgyhogy vasárnap reggel friss, ropogós, lyukacsos kenyeret sütöttem vaslábosban. És igen, befér a sütőbe a vaslábos, jéj :) A sült hagyma jól működik a tésztában, szerintem máskor is használni fogom.
- 25 dkg liszt - fele zabliszt
- 1 teáskanál szárított élesztő
- 1 teáskanál só
- 2 dl meleg víz
- 2 marék sült hagyma
- kis liszt a formázáshoz és a sütéshez
A lisztet, sót és élesztőt összekeverjük egy nagy tálban, hozzáöntjük a vizet, majd pár mozdulattal összekeverjük, de csak annyira, hogy mindenhol nedves legyen. A tálat lefedjük majd 12-18 órán át hagyjuk dolgozni az élesztőt.
A sütőt, benne a fedeles tállal, előmelegítjük 260 fokra. A tésztát egy kis liszttel és a hagymával összeforgatjuk, majd, amíg a sütő felmelegszik, hagyjuk még egyszer kelni. A tésztát a forró edénybe fordítjuk, fedővel 30 percet, majd fedő nélkül még 20 percet sütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
A sütőt, benne a fedeles tállal, előmelegítjük 260 fokra. A tésztát egy kis liszttel és a hagymával összeforgatjuk, majd, amíg a sütő felmelegszik, hagyjuk még egyszer kelni. A tésztát a forró edénybe fordítjuk, fedővel 30 percet, majd fedő nélkül még 20 percet sütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Megjegyzések