Koktélparadicsomos clafoutis
A kertben folyamatosan érik a paradicsom, nem tudom, hogy mi történhetett, de koktélparadicsomból rengeteg van :) Csakhogy valamiért szinte az összes piros - a sárga körte alakú tartja magát -, a beígért sárga és fekete változat sehol sincs... De sebaj. Amikor már épp nagyon sok volt egyszerre, elkészítettem Lilla receptjét. Bejövős :)
- 20 dkg koktélparadicsom
- 2 tojás
- 1 dl tej
- 1,5 evőkanál tejföl
- 3 dkg liszt
- 5 dkg reszelt sajt
- só, bors
- apróra vágott friss bazsalikom
A sütőt előmelegítem 190 fokra, egy 22 cm-es kapcsos formát kibélelek sütőpapírral. A sütőpapír azért fontos, mert én nem bízom a kapcsos formában, de ha van porcelán piteformátok, azt elég kivajazni :)
A tojást felverem a tejjel, megy hozzá a tejföl, liszt, só, bors, a sajt fele és a bazsalikom.
A paradicsomot megmosom, leszedem a száráról a bogyókat, majd beleöntöm a tortaformába. A paradicsomra megy a tojásos keverék, a tetejére pedig a maradék reszelt sajt. Kb. 30 perc alatt sült ropogósra a teteje, hagytam kihűlni, mielőtt felszeleteltem. Salátával igazán remek :)
A paradicsomot megmosom, leszedem a száráról a bogyókat, majd beleöntöm a tortaformába. A paradicsomra megy a tojásos keverék, a tetejére pedig a maradék reszelt sajt. Kb. 30 perc alatt sült ropogósra a teteje, hagytam kihűlni, mielőtt felszeleteltem. Salátával igazán remek :)
Megjegyzések