Kókuszos-csokis zabfalat
Nem olyan régen voltam egy elég fontos látogatáson, ahova bizony illett vinni valami ajándékot, én pedig úgy gondoltam, hogy ha már úgyis ilyen sokat vagyok a konyhában, valami ehetőt fogok vinni. Erre a kekszre esett a választásom, az ajándékozottak is örültek neki.
A recept alapja a kedvenc zabkekszem volt, egész régen csináltam, nem is tudom miért. Vaj helyett most kókuszvaj került a tésztába, de vajjal is nyugodtan csinálhatjátok, nem lesz tőle kevésbé finom, sőt összegyúrni is egyszerűbb lesz.
- 15 dkg zabpehely
- 10 dkg liszt
- fél evőkanál sütőpor
- 15 dkg kókuszvaj - vagy vaj
- 4 evőkanál barnacukor
- 1 tojás
- 5 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg csokicsepp - vagy ugyanennyi apróra vágott csoki
Minden megy bele egy tálba, a vaj felkockázva, aztán gyorsan összegyúrtam, kicsit hagytam állni, diónyi adagokat vettem belőle, kilapítottam és ment a sütőbe, 180 fok, kb. 10 perc. Kicsit hagytam a tepsin, utána pedig sütőrácson teljesen kihűtöttem. Ezután mehet zacskóba, sütis üvegbe vagy a pocakba :)
Megjegyzések