Narancsos kacsasült
"Műtermi" fotó ezúttal nem készült a kész kacsáról, nem akartam megkockáztatni, hogy az éhes emberek martalékává váljak, Nikonostól... Sőt, a kép sem az enyém, csak a kéz a szélén... De a lényeg látszik.
Pecsenyekacsa, őszi-téli stílusban, naranccsal, gesztenyével és birsalmával. A köret ezúttal párolt lila káposzta volt - pici narancslével -, és hagymás, tört krumpli. Megkockáztatnám, hogy nagy családi banzájokon is simán megállná a helyét ;)
Az ötletet köszönöm szépen 4Gyereknek, a blogján találjátok az ihletet adó receptet, IDE kattintva.
Hozzávalók, kb. 6-8 személyre:
A kacsa bőrét irdaljuk be négyzetesen. Két narancs héját reszeljük le, keverjük el sóval, borssal és zöldfűszerekkel, majd alaposan dörzsöljük a kacsa bőrébe.
A gyümölcsöket vágjuk össze, a gesztenyét törjük kisebb darabokra, majd töltsük meg a kacsát.
A sütőzacskóba fektetjük a kacsát, majd köré dobáljuk a megmaradt gyümölcsöket a zacskóba, elkötjük a zacskót és több helyen megszurkáljuk, nehogy felrobbanjon sütés közben.
Hideg sütőbe toltam, a zacskóban kb. 2 órát párolódott 170 fokon, aztán pedig rápirítottam zacskó nélkül, amíg kész nem lett - bő 20 perc, a combját ekkora megvágtam, hogy ne száradjon ki a többi rész, amíg az megsül.
Pecsenyekacsa, őszi-téli stílusban, naranccsal, gesztenyével és birsalmával. A köret ezúttal párolt lila káposzta volt - pici narancslével -, és hagymás, tört krumpli. Megkockáztatnám, hogy nagy családi banzájokon is simán megállná a helyét ;)
Az ötletet köszönöm szépen 4Gyereknek, a blogján találjátok az ihletet adó receptet, IDE kattintva.
Hozzávalók, kb. 6-8 személyre:
- egy 2,5 kg-os pecsenyekacsa
- 4 narancs
- 2 birsalma
- 25 dkg natúr gesztenyepüré
- só
- bors
- őrölt zöldfűszerek - zsálya, kakukkfű, ami tetszik
- 1 sütőzacskó, ha nincs fedeles edényed
A kacsa bőrét irdaljuk be négyzetesen. Két narancs héját reszeljük le, keverjük el sóval, borssal és zöldfűszerekkel, majd alaposan dörzsöljük a kacsa bőrébe.
A gyümölcsöket vágjuk össze, a gesztenyét törjük kisebb darabokra, majd töltsük meg a kacsát.
A sütőzacskóba fektetjük a kacsát, majd köré dobáljuk a megmaradt gyümölcsöket a zacskóba, elkötjük a zacskót és több helyen megszurkáljuk, nehogy felrobbanjon sütés közben.
Hideg sütőbe toltam, a zacskóban kb. 2 órát párolódott 170 fokon, aztán pedig rápirítottam zacskó nélkül, amíg kész nem lett - bő 20 perc, a combját ekkora megvágtam, hogy ne száradjon ki a többi rész, amíg az megsül.
Megjegyzések