Fekete-fehér sütemény
Volt már egyszer egy hasonló süti a blogon, de ez sokkal jobban sikerült, szerintem finomabb is, bár a cukorba forgatást még gyakorolnom kell :) A recept továbbra is az Egzotikus csók és gyilkosságból, a mennyiség felezve, bár az eredeti mennyiség is simán elfogyott volna, azt hiszem.
Egyébként, ha megfigyelitek, akkor igen, ezek a receptek - mivel amerikaiak - eléggé egy kaptafára készülnek, de meg kell mondjam, egészen különböző ízük van attól függetlenül, hogy ennyire hasonlítanak egymásra :)
- 10 dkg étcsokoládé
- 7,5 dkg vaj
- 15 dkg barna cukor
- 2 tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 20 dkg liszt
- külön tálban: 4 dkg porcukor a forgatáshoz
A vajat megolvasztottam, belekevertem az apróra vágott csokit, és a cukrot, vártam, hogy felolvadjon, majd kihűljön. Amikor kihűlt, robotgéppel belekevertem a tojást, a vaníliakivonatot, és a sóval és sütőporral elkevert lisztet. Az egészet hűtőbe tettem egy éjszakára.
Másnap a sütőt előmelegítettem 190 fokra, a tésztából diónyi gombócokat készítettem, amiket jól meghempergettem a porcukorban és jó szellősen - mert terülni fognak - elrendeztem őket a sütőpapírral kibélelt tepsin. Nem kell ellapítani őket!
A meleg sütőben 10-12 perc alatt készülnek el, pár percet hagyjuk a sütőlapon, majd tegyük őket rácsra hűlni!
Megjegyzések