Snickerdoodle cobbler avagy almás-fahéjas paplansütemény
Egy újabb variáció cobblerre, ezúttal almás-fahéjas vonalon mozogva. A csavar az benne, hogy a tésztadarabokat nem csak egyszerűen a tetejére dobáljuk, hanem meghempergetjük fahéjas cukorban, mint ahogy a snickerdoodlet.
A receptet a Kifőztük januári számban is megtaláljátok, amely továbbra is ingyenesen letölthető IDE kattintva.
Hozzávalók, egy 18 cm-es piteformához:
A
töltelékhez:
- 4 közepes méretű alma
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 2 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál fahéj
A
tésztához:
- 3,5 dkg vaj
- 8 dkg liszt
- csipet só
- 1 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál fahéj
Az almákat meghámozzuk,
kivágjuk a magházukat, majd felszeleteljük. A gyümölcsöt összekeverjük a
keményítővel, a cukorral és a fahéjjal, majd az egészet a sütőformába öntjük.
A vajat szétmorzsoljuk
a liszttel, hozzáadjuk a sütőport, szerecsendiót és sót, majd ragacsos tésztává
gyúrjuk a tojással. A kristálycukrot összekeverjük a fahéjjal egy kis tálban. A
tésztából kis darabokat csipkedünk, meghempergetjük a fahéjas cukorban, majd a
sütőtálban lévő gyümölcs tetejére dobáljuk.
A sütőt 190 fokra
melegítjük, a süteményt körülbelül 40 percig sütjük. Önmagában is finom, de
adhatunk mellé tejszínhabot vagy vaníliafagylaltot is.
Megjegyzések