Sütőtökös szódakenyér
A facebookos közösséget már bombázom egy ideje a megosztásaimmal, de most nektek is elmondom, hogy ebben a hónapban én vagyok a vendég a Kifőztük magazinban. Négy receptem szerepel, ez a szódakenyér az egyik. A magazin a Kifőztük oldaláról ingyenesen letölthető :)
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt + körülbelül 3 evőkanál a szóráshoz
- 20 dkg sült sütőtök
- 3 dl író – kefirrel helyettesíthető
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 2 teáskanál só
- 5 dkg tökmag
- 1 teáskanál koriandermag
A koriandermagot apróra
törjük egy mozsárban, a sütőtököt villával áttörjük. A sütőt előmelegítjük 200
fokra. A lisztet egy nagy tálban elkeverjük a szódabikarbónával, a tökmaggal, a
sóval és a koriandermaggal. Hozzáadjuk a sütőtököt és az írót, majd az egészből
gyors mozdulatokkal egy ragacsos bucit gyúrunk. Nem kell dagasztani, elég ha
összeáll.
A tepsit megszórjuk
liszttel, majd ráültetjük a bucivá formázott tésztát, a tetejét is megszórjuk
liszttel, végül kereszt alakban bevágjuk.
Az előmelegített sütőben
kb. 40-45 perc alatt készre sütjük, majd rácson hagyjuk kihűlni.
Megjegyzések