A legegyszerűbb zabpelyhes keksz
Tényleg, ennél egyszerűbb fizikailag elképzelhetetlen. Ugyanis az alap keksz két, azaz kettő, igen 2 összetevőből áll. Nem lesz ropogós, hanem inkább puha és rugalmas. Aztán ezt lehet felturbózni, attól függően, hogy mennyire akarod visszafogni a cukrot és a kalóriáidat. Ebben most épp mazsola van. Ja, és 20 perc alatt elkészül. Mosogatással együtt.
Az ötlet innen, tökéletesen működik :)
- 2 érett banán
- 1 bögre aprószemű zabpehely - 2,5 dl
A sütőt melegítsd elő 170 fokra. A banánokat törd össze, forgasd össze a zabpehellyel és keverd, amíg össze nem áll. Ekkor lehet hozzáadni még, amit szeretnél - ebben most épp egy kis marék mazsola van -, kanállal kikupacolni a sütőpapírral bélelt tepsire, lenyomkodni keksz alakúra, mert nőni már nem fog. A meleg sütőben 15 perc alatt áll össze, akkor jó, ha az alja egy picit elkezd barnulni.
Megjegyzések
Köszi a receptet! ♥