Édesburgonya krémleves
Ismerkedek az édesburgonyával vagyis a batátával, ugyanis idén arra gondoltam, hogy egy kisebb bokrot én is megpróbálok felnevelni. A kertben viszont alapvetés, hogy mivel kicsi a hely, olyasmit nem akarok termeszteni, amit nem fogunk jóízűen elfogyasztani, így aztán mindenféle recepttel kísérletezek.
Ez a krémleves a lehető legegyszerűbben készül, nekem nagyon bejött, legközelebb a fűszerezéssel is kicsit bátrabb leszek. Aki szereti az édeskés krémleveseket, annak be fog jönni :)
- 3 nagy édesburgonya
- 1 kis fej lilahagyma
- 1 evőkanál vaj
- 5 dl zöldségalaplé - szárított zöldségek leforrázva szintén jók
- 2 dl tejszín
- só
- sült hagyma a tálaláshoz - aki szereti az édes és sós ízeket keverni
A hagymát apróra vágjuk, a vajon üvegesre pároljuk. Az édesburgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk és a hagymára dobjuk, kicsit átmelegítjük, majd felöntjük az alaplével, sózzuk és kis lángon puhára főzzük. Botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt és még egyszer összeforraljuk.
Megjegyzések