Vega rakott krumpli
Nem étvágygerjesztő a kép, de az étel annál finomabb. Most épp perui lila krumpliból készült, ebből kifezetten jó, mert a krumpli nem esik szét, szépen szeletelhető marad főzés után, és a színe... mesés, amikor átveszi a tejföl és a főtt tojás :)
A húsevők nyugodtan keverjenek bele pirított szalonnát, de anélkül is elég laktató.
Hozzávalók, 4 személyre:
- 1 kg krumpli - most perui lila, de bármilyen, nem szétfővő fajta jó
- só
- 10 darab tojás
- 1 nagy pohár tejföl
- 5 dkg sajt
A krumplit sós vízben, héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikára vágjuk - ha nagyobb akkor kockázni is lehet, ez a fajta inkább henger alakú -, kicsit hagyjuk hűlni. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, lehámozzuk a héját, karikára vágjuk. A sajtot lereszeljük. A tojást, a krumplit, a tejföld és a sajt felét összekeverjük - ha kell, utánasózzuk -, majd egy tűzálló tálba terítjük és megszórjuk a maradék sajttal.
180 fokos sütőben a sajt pirulásáig sütjük, melegen tálaljuk :)
Megjegyzések