Medvehagymás csirkemell, narancsos káposztasalátával
Egy ehhez hasonló ötletet láttam pár hete a Pinteresten, akkor épp tele volt vele a falam, most, hogy szeretném belinkelni, sehol sem találom, szóval, ha valaki találkozik vele, akkor szívesen venném, ha írna :)
Nem nagy munka elkészíteni, de nagyon látványos lesz az eredmény, szóval vasárnapi ebédnek nem is rossz.
A csirkéhez:
- 4 fél csirkemell
- 1 csokor medvehagyma - kb. 10 dkg
- só
- bors
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 evőkanál olaj
- kb. 3 dkg reszelt parmezán
A salátához:
- 1 kis fej vörös káposzta
- 1 nagy sárgarépa
- 1 fej fehér hagyma
- 1 narancs leve
A csirkemellet hosszában ketté vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A medvehagymát apróra vágjuk. A sütőtálat kiolajozzuk. A zsemlemorzsát összekeverjük a parmezánnal. A csirkemellet megkenjük a medvehagymával, felgöngyöljük, beleforgatjuk a zsemlemorzsás parmezánba, majd a sütőtálba tesszük. Ha a hajtással lefelé tesszük a tálba a csirkemellet, akkor összetűznünk sem kell. A maradék morzsát a csirkére szórjuk.
Kis lángon, kb. 150 fokon egy órát sütjük, hogy a csirkemell teljesen átsüljön.
A salátához a káposztát felvágjuk, a répát lereszeljük, a hagymát vékony karikákra vágjuk, majd összeforgatjuk az egészet a narancs levével. Ha egy órányit állni hagyjuk, az csak jót tesz neki.
Megjegyzések