Ez a recept az, amivel már évek óta elteszem az epret, most újra megmutatom, hogy milyen gyönyörű lett az eredmény. Én szeretem az apró szemű epret így egyben hagyni, szerintem sokkal jobban néz ki, mint az összekutyult verzió.
Már meséltem róla,
ITT elolvashatjátok, de ez a verzió még egy lépéssel egyszerűbb :)
A dolog úgy indult, hogy 1,2 kg epret kiválogattam, lecsumáztam, megmostam, és rászórtam 60 dkg cukrot, jól összekevertem, aztán ment az egész letakarva egy éjszakára a hűtőbe. Másnap a levét leszűrtem, ezt felfőztem egy teáskanál citromsavval szörpnek. A visszamaradt gyümölcsöt betettem a kenyérsütőgép üstjébe, 1 óra 20 perces lekvárfőző programmal magára hagytam, majd forrón üvegekbe töltöttem és száraz dunsztban hagytam kihűlni. Ebből a mennyiségből két szószos üvegnyi lett.
A kenyérsütő üstjébe kb. 2-2,5-szer ennyi gyümölcs fér egyszerre.
Megjegyzések