Kéksajtos rakott krumpli
Megint egy ronda-de-finom egytálételt hoztam, ismét lila krumpliból. Ugyanis egyik nap a bevásárlás közben felfedeztem, hogy újra kapható lila krumpli a Sparban, és miután kalandosan sikerült megszereznem egy dobozzal - az elsőt egyenesen a kukába borította szegény pénztáros lány -, arra gondoltam, hogy kék sajttal és egy kis szalonnával kombinálva megsütöm. Finom lett, de csak azoknak ajánlom, akik már összebarátkoztak a kék sajttal :)
70 dkg lila krumpli
3 dkg húsos szalonna - lehet nyugodtan több is, sőt
1 nagy doboz tejföl
4 dkg kék sajt
só
A lila krumplit sós vízben megfőztem - héjában, hogy ne menjen ki a színe -, felvágtam. A szalonnát apróra vágtam, megpirítottam, majd összeforgattam a krumplival. Az egészet leöntöttem tejföllel, a tetejére morzsoltam a kék sajtot.
Én kerámia edényben sütöttem, azt hideg sütőbe szoktam tenni, 180 fokon a sajt pirulásáig sütöttem, kb. 20 percig.
Megjegyzések