Csokicseppes, meggyes kölökkuglóf
A jól bevált kuglófreceptet ezúttal meggyel és csokicseppekkel dobtam fel uzsonnára. Szerintem nagyon jó lett, a csoki csepp is jól vizsgázott, nem olvadt szét. Legközelebb kicsit bátrabb leszek a meggyel, legalább ennyit még elviselne simán a tészta.
- 7 dkg puha vaj
- 7 dkg cukor
- 1 nagy tojás
- 5 teáskanál tej
- 10 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 marék meggy - kb. 5 dkg
- 1 evőkanál csokicsepp
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
A sütőt előmelegítem 180 fokra, majd a vajat egy kis hőálló edényben
megolvasztom a melegedő sütőben. Nem kell neki sok idő, a lényeg, hogy
ne legyen kemény. Kis ecsettel kikenem a formát az olvasztott vajjal,
majd beszórom a zsemlemorzsával, és félreteszem.
A vajat habosra keverem a cukorral, majd a tojással, és hozzáadom a tejet, a lisztet és a sütőport. Amikor
már sima a tészta, belekeverem a meggyet és a csokicseppet, majd az egészet eligazítom a formában.
Kicsit leütögetem a konyhapulthoz, hogy ne maradjon az alján buborék.
A sütőben kb. 30 perc alatt sül készre, kiborítom a formából, rácson hagyom kihűlni.
Megjegyzések