Joghurtos szilvaleves
Kicsit főzős, de nem vészesen, jól behűtve igazi felfrissülés, annyira, hogy csak telefonos kép készült róla, mielőtt felhörpintettem volna az utolsó adagot.
- kb. fél kg szilva
- 1/2 kávéskanál fahéj
- cukor - szilvától és ízléstől függ, hogy mennyi, nekem most speciel 3 evőkanál kellett, mert elég savanykás volt a szilva
- 1 kis doboz - 150 gramm - natúr joghurt
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, megszórjuk fahéjjal és lassú tűzön puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, hozzáadjuk a cukrot és a joghurtot, majd összeturmixoljuk. Ellenőrizzük, hogy elég édes-e, tálalásig hűtőben tartjuk.
Megjegyzések