Szilvás kevert sütemény


Ronda, de nagyon finom sütemény receptje következik. Mert nyilvánvalóan képtelen vagyok várni fél órát, hogy ne essen szét a forró gyümölcs a sütemény tetején :) Ha ti megvárjátok, akkor szép lesz. Szóval tegnap kaptam a zöldségkosaramban egy kis adag szilvát - 5 nagy szemet, egy meg még bujkált a hűtőben is -, eredetileg paplansütit akartam készíteni, de végül a kevert tésztánál maradtam. A gyümölcs tetejére még akár egy kis fahéj is mehetne, forrón szinte kiáltozik a vaníliafagyis körítésért.

Hozzávalók, 1 kis (kb. 20 cm-es) sütőtálhoz:
  • 7 dkg olvaszott vaj
  • 7 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 150 gramm kefír
  • 1 nagy tojás
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 6 nagy szilva

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A hozzávalókból a szilva kivételével sűrű tésztát keverünk, ezt sütőpapírral bélelt vagy kivajazott-kizsemlemorzsázott sütőtálba simítjuk. A szilvát negyedekre vágjuk, kirakjuk vele a sütemény tetejét, majd az egész megy a sütőbe, kb. 1 órára. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e, kihűlés után szépen szeletelhető.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések