Szilvás kevert sütemény
Ronda, de nagyon finom sütemény receptje következik. Mert nyilvánvalóan képtelen vagyok várni fél órát, hogy ne essen szét a forró gyümölcs a sütemény tetején :) Ha ti megvárjátok, akkor szép lesz. Szóval tegnap kaptam a zöldségkosaramban egy kis adag szilvát - 5 nagy szemet, egy meg még bujkált a hűtőben is -, eredetileg paplansütit akartam készíteni, de végül a kevert tésztánál maradtam. A gyümölcs tetejére még akár egy kis fahéj is mehetne, forrón szinte kiáltozik a vaníliafagyis körítésért.
- 7 dkg olvaszott vaj
- 7 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 150 gramm kefír
- 1 nagy tojás
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 6 nagy szilva
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A hozzávalókból a szilva kivételével sűrű tésztát keverünk, ezt sütőpapírral bélelt vagy kivajazott-kizsemlemorzsázott sütőtálba simítjuk. A szilvát negyedekre vágjuk, kirakjuk vele a sütemény tetejét, majd az egész megy a sütőbe, kb. 1 órára. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e, kihűlés után szépen szeletelhető.
Megjegyzések