Hárombarack krémleves
Még mindig nagyon meleg van, ezt a "levest" szeretni fogjátok. Igaz, hogy a barackot meg kell főzni, de utána nagyon jó hidegen fogyasztani, akár reggelire, akár délutáni desszertnek, akár ebédre valami könnyű elé vagy után. A joghurtból mehet bele több is, de nekem így, gyümölcsösen jön be. A tetejére lehet tejszínhabot is kanalazni, de nekem a heti kosárban volt apró áfonya, úgyhogy az került rá, de kockázott barackkal is jó lehet.
- 3 őszibarack
- 3 nektarin
- 6 sárgabarack
- 1 csipet őrölt kardamom
- 2-3 evőkanál cukor - a gyümölcs édességétől függően
- 150 gramm natúr joghurt
Az őszibarackot meghámozzuk, majd a többi barackkal együtt összevágjuk, összekeverjük a kardamommal, és épp annyi vízben, hogy ellepje, puhára főzzük. Belekeverjük a cukrot, közben ellenőrizzük, hogy elég édes-e. Hagyjuk hűlni.
A kihűlt baracklevest összeturmixoljuk a joghurttal, behűtjük, és jó hidegen tálaljuk.
Megjegyzések