Sült paprika krémleves
Nos igen, ez a recept is pihen már egy ideje a piszkozatokban, de akkor most közre adom :) Ha nagyon gondosasszon' gasztroblogger lennék, akkor nyilván nekiálltam volna piros aranyat gyártani a kis kosárban lévő kápia paprika-szállítmányból, de én valami kevésbé tartósban gondolkodtam most éppen. A Zamat és illat blogon meg is találtam, amit kerestem: paprikaleves, grill nélkül. Persze, tejszínhabbal grillen, faszénen sütve minden jobb, de azért szerintem így sem lett rossz. A paprikák között szerintem akadt egy, aminek cseresznyepaprika volt a szomszédja, mert volt a kész levesnek egy leheletnyi csípőssége, aki erre játszik, az tegyen bele nyugodtan egy kifejezetten csípős példányt is.
- 1/2 kg kápia paprika - vagy kaliforniai vagy pritamin, a lényeg, hogy legyen húsa
- 3 gerezd duci fokhagyma - vékonyakból lehet 5-6 is
- 1 evőkanál vaj
- 6 dl zöldségleves - bio kockából is tökéletes
- 1 dl tejszín
- só, ha szükséges
A paprikát 200 fokos sütőben, többször megforgatva megsütöm. Akkor jó, ha felhólyagosodik és kicsit megfeketedik a héja. A forró paprikát tálba szedem és lefedem, hagyom kihűlni. A gőzben el fogja engedni a héját. Lehúzom a héját, kiszedem a magházat és nagyobb darabokra vágom-tépem.
A leveshez a vajat megolvasztom, átfuttatom rajta a felszeletelt fokhagymát, majd a paprikát, felengedem a zöldséglevessel, és ha szükséges, megsózom. Puhára főzöm, hagyom egy picit hűlni, majd összeturmixolom, és hozzá öntöm a tejszínt.
Hidegen és melegen is jó, kockára vágott friss paprikát adok bele, pirítóst pedig mellé.
A leveshez a vajat megolvasztom, átfuttatom rajta a felszeletelt fokhagymát, majd a paprikát, felengedem a zöldséglevessel, és ha szükséges, megsózom. Puhára főzöm, hagyom egy picit hűlni, majd összeturmixolom, és hozzá öntöm a tejszínt.
Hidegen és melegen is jó, kockára vágott friss paprikát adok bele, pirítóst pedig mellé.
Megjegyzések