Kockázott paradicsom télire
Most már meg merem osztani, mert azért kicsit tartottam tőle, hogy milyen lesz, de teljesen rendben van. Nem nagy varázslat, teljesen "bolti" íze van, szóval ha esetleg még most rátok szakad rengeteg érett paradicsom, amit nem tudtok lefagyasztani, de sokat nem akartok dolgozni vele, akkor tegyetek egy próbát ezzel. Bolognai szószba, chilis babba tökéletes.
Ha van elég nagy lábosotok, akkor abban gőzöljétek ki, nekem nincs, úgyhogy íme az én sütős módszerem. Az üvegeket egymás mellé állítottam egy magas falú tepsiben, alájuk öntöttem kb. 3 ujjnyi vizet. A sütőt 150-160 fokra állítottam, és kb. 1 órán át gőzöltem. Erre figyeljetek, mert épphogy csak gyöngyöznie kell a víznek, lehet, hogy a ti sütőtök jobban melegít! Hagytam a sütőben kihűlni, egész éjszaka hűlt szép lassan, azután polcra tettem és készen is van.
Megjegyzések