Kolbászos káposztás krumplileves
Selectfood ajánlotta a receptet, amikor arról kérdezősködtem, hogy mégis ki találkozott már a collard greennel. Itt most speciel kelkáposzta került a levesbe, de szerintem ezzel is finom. Jó kis tartalmas őszi-téli leves, nagyon egyszerű elkészíteni, a kelkáposzta helyett kerülhet bele mángold vagy kínai kel is.
- 5 dkg kolbász
- 50 dkg krumpli
- 1 kis fej káposzta
- só
Ha kolbászt felszeleltem, egy kicsit megpirítottam, majd hozzáadtam a megtisztított, felkockázott krumplit és felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje. Amikor a krumpli puhára főtt, akkor leturmixoltam - ha akarjátok, akkor a kolbászt ki is lehet szedni -, bár hagytam benne pár kanálnyit egészben. Visszatettem a tűzre, felcsíkoztam a káposztát, majd azt is hozzá adtam. Pár perc alatt összeesik, ekkor készen is van. Ha kell, akkor lehet sózni, de ez a kolbásztól függ.
Megjegyzések