Pórés pulyka curry
Az eredeti elképzelésem szerint ez egy pórés-tejszínes pulykaragu lett volna, aztán menet közben alakult a dolog, mert találtam még pár zöldséget itthon, amit ideje volt felhasználni, illetve egy doboz kókusztej is szembe jött a konyhaszekrényben. Az, hogy ennyire sok leve van, nem volt a tervben, így inkább chowder, mint curry, de azért ugyanolyan finom :)
- 1 evőkanál kacsazsír - vagy olíva, amit szeretsz
- 1 póréhagyma
- 50 dkg pulykamell, kockázva
- 1 evőkanál curry fűszerkeverék - nekem mild, bátrabbaknak hot
- 1 kis sárga cukkini
- 1 doboz kókusztej - 400 ml
- 1 kápia paprika
- só, ha szükséges
A póréhagymát megmossuk, felkarikázzuk. A zsiradékon megpároljuk a hagymát, majd a húst, és a curry porral is átkeverjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd hagyjuk a húst puhára párolódni. Ekkor megy bele a felkarikázott cukkini, a kókusztej és összeforraljuk. A paprikát kis kockákra vágjuk és épp hogy csak összemelegítjük a raguval, hogy ropogós maradjon.
Rizzsel tálaljuk.
Megjegyzések