Aranymazsolás holland zsömle


Amikor megláttam Ági receptjét, már gondolkoztam rajta, hogy el kellene készítenem, mert nagyon régen ettem már mazsolás zsömlét. Aztán szembe jött újra és újra és újra, úgyhogy azon kaptam magam, hogy már öntöm is a kenyérsütő üstjébe a tészta hozzávalóit. 

Nagyon finom lett, érdemes kipróbálni.



Hozzávalók, 6 zsömléhez:
  • 22,5 dkg liszt 
  • 15 dkg aranymazsola
  • 1,3 dl langyos tej 
  • 1,25 dkg friss élesztő 
  • 1,5 dkg cukor 
  • 1,5 dkg olvasztott vaj  
  • 4 gramm só
  • A tetejére olvasztott vaj
A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgéppel kidolgoztattam, majd megkelesztettem. A kelesztőprogram végén átdolgoztam a tésztát, hat részre vágtam, megformáztam zsömlének, sütőpapírral bélelt papíron meleg helyen hagytam duplájára kelni, lekentem vajjal.
A sütőt előmelegítettem 200 fokra, majd 12-15 perc alatt aranybarnára sütöttem. 
Vajjal és mézzel nagyon finom :)
 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések