Körtés sütőtökleves
Nem is tudom, hogy ez hanyadik variáció már a sütőtökös levesre, de még mindig van jó pár változata, amit szívesen kipróbálnék. Ennek a levesnek az alapját egy egészséges életmóddal foglalkozó blogon találtam, kicsit átalakítva ez lett belőle. Csak ugyanazt tudom mondani, mit a többi hasonló levesnél: nagyon gyorsan elkészül, jól hordozható, melegszendviccsel tápláló ebéd vagy vacsora.
A recept eredetileg a Kifőztük magazin novemberi számában jelent meg.
- 1 kg sütőtök
- 1 fej lila hagyma
- 2 evőkanál vaj
- 4 darab körte - kásásabb fajták a jók
- 1 evőkanál curry fűszerkeverék
- 5 dl zöldségleves
- só, ha szükséges
- 2 dl tejszín
A
sütőtököt kisebb darabokra vágjuk, 200 fokos sütőben puhára sütjük,
majd kikaparjuk a héjából. A hagymát felkockázzuk, a körtét hámozzuk,
kockázzuk. Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, majd megpirítjuk rajta a
hagymát. Hozzáadjuk a körtét, a curry port és ha elkezdjük érezni a
curry illatát, hozzáadjuk az előkészített sütőtököt, felöntjük a
zöldséglevessel, és puhára pároljuk. A levest krémesre turmixoljuk, majd
hozzáadjuk a tejszínt és átmelegítjük.
Durvára vágott pisztáciával és korianderlevéllel tálaljuk.
Megjegyzések